Fordele og ulemper ved sne

Sne er noget helt specielt, da det for det meste er lige så irriterende, som det kan være smukt. Det er flot at kigge på, men hvis du skal ud at køre i din Alpina eller i en anden bil, er det ikke altid en god oplevelse. Her kan du læse mere om nogle af de fordele og ulemper, der er ved sne.

Det kan være svært at komme ud at køre

Når sneen har dækket vejene, og din bil gennem en hel nat eller en lang arbejdsdag er blevet dækket af sne, er det noget af en ulempe. Du skal nemlig sørge for, at din bil er fri for sne, inden du sætter dig ind i den for at køre. Du skal have sneen ned fra taget, og bilens køler, nummerplade og lys skal skrabes fri for sne ligesom alle bilens ruder. 

Derudover skal du være yderst påpasselig, når du kører, hvis der er meget sne, eller hvis det er glat. Sne er altså ofte en ulempe i forbindelse med kørsel, da det gør alt mere besværligt. Desuden skal du sørge for at rydde dit fortov for sne og måske endda grave dig ud af din indkørsel, hvis sneploven har efterladt en masse sne ved udkørslen. 

Alt det sjove med sne er en fordel

Men så er der altså også alt det sjove ved sne. Er der nok sne, kan du kælke, stå på rulleski, have sneboldkampe og lave en stor snemand eller en sneengel. Det er også muligt at bygge en iglo eller lave snelygter. Snelygter er meget hyggelige i mørket.